DetailsPedigree ChartPrintable TreeEfterkommere

Genealogical Tree

  
Svend SvendsenAndersine Andersen

Kresten Olesen Søgaard og Dina Larsine Svendsen med deres første
olderbarn, Anders Søgaard. søn af Jess og Anne Marie Søgaard. 
1977.

Dine Søgaard

 VII.H. 

Born: Dine Svendsen, februar 2. 1902, Fjeldsø Parish, Rinds District, Viborg County as Daughter of Svend Svendsen and Andersine Andersen

Deciesed: juli 8. 1985, Viborg Sygehus

Buried: Daugbjerg Churchgård

Married 10-24-1927 to Kresten Søgaard, Kornmod Church

 

Bosat: Sejbækvej 29, Daugbjerg, 8800 Viborg.
Dina Larsine Svendsen gik i Lovens Skole ved Hvalpsund. Hun kom ud at tjene, da hun var 10 år, kort tid efter moderens død. Hun har altid tjent på landet og har måttet hjælpe til både ude og inde.
Hun har haft plads forskellige steder, bla. på Kaldal, i V. Hvalpsund, i Troelstrup ved Møldrup, på Overgård i Lovens, i Svoldrup ved Farsø, i Østrup og Løgstør, samt på Sejlbækgård, som da ejedes af hendes farbror. Ved ægteparrets guldbryllup skrev avisen bl.a.:
“Dina er født og opvokset i Fjeldsø, men kom allerede som 11-årig ud at tjene, indtil hun i 1927 blev gift med Kresten. De har begge med stor flid oparbejdet en lille gård derude. Det er Krestens barndomshjem, som de overtog ved giftermålet. Den var da på 17 tdr, land. Ved salget til den ældste søn var der 41 tdr, land. Når Kresten enten arbejdede i mosen eller kørte mælk til mejeriet, passede Dina bedriften med stor dygtighed. Sidste sommer var de to ældre mennesker en tur i Amerika, en tur de aldrig glemmer.”

 


 
 
Last names Parishes
First names Timeline

Add Bookmark

Children

1. Ole Søgaard
2. Olga Jensen
3. Svend Søgaard

Status

Updated 14. august 2014 by Svend Aage Søgaard

Share on Facebook