Billeder
Mindesten for de tyske kolonister der opdyrkede den jyske hede, i anledning af 200 året for bosættelse på den jyske alhede.

Fra fremmed land de kom, og Danmarks Sønner blev, her i Sten dem Slægten Minderuner Skrev.
DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Frederik Morratz og Ester Marie Holm Olesen

Ester Marie Holm Morratz

 IV.E.6. 

Født: Ester Marie Holm Olesen, 6. februar 1922, Mundelstrup, Fårup, Vindum Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt som datter af Ole Holm Olesen og Karen Holgersen Søndergaard Jensen

Gift med Frederik Morratz

 

Bosat: Vennely Købmandshandel, 8680 Ry.
Ester Marie Holm Olesen gik i skole i Fårup. Hun har været beskæftiget ved husgerning og bl.a. haft plads i Mundelstrup Brugsforening, og på en gård i Sabro. Fra 1. maj 1943 til giftermålet var hun i forretningen hos købmand M. Hansen, Sabro Korsvej.
Ved ægteparrets 25-års jubilæum skrev avisen:
I morgen kan købmand Frederik og Ester Morratz, Vennely, fejre 25-års jubilæum som købmandsfolk.
Medens fru Ester Morratz er butiksuddannet, er købmand Frederik Morratz uddannet mejerist og arbejdede ved sit fag i 17 år, indtil han og fruen kort før deres bryllup i 1947 overtog Vennely Købmandshandel.
Rettelig hedder stedet Jaungyde Vestermark, men i sin tid, da købmandshuset blev opført, gav bygherren det navnet Vennely.
Senere har købmandshandelen givet navn til, den samling huse omkring købmandshandelen og den nu nedlagte skole, således at Vennely er blevet stednavn, om end ikke officielt anerkendt, Købmandshandelen, der blev bygget lige før århundredskiftet, har i de snart 75 år kun haft 3 ejere, og købmand Morratz og frue holder de tidligere ejeres gamle traditioner i hævd, således at købmandshandelen er et sted, befolkningen gerne kommer både for at handle og slå en sludder af. Købmandsparret er afholdt af alle på egnen.”

 


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

a. Solveig Soelberg
b. Preben Morratz
c. Ole Morratz

 
Status

Senest opdateret d. 29. januar 2005 af Finn Gehrcke

Del på Facebook