DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Kresten Olesen Søgaard og Dina Larsine Svendsen med deres første
olderbarn, Anders Søgaard. søn af Jess og Anne Marie Søgaard. 
1977.

Dine Larsine Olesen Søgaard

 VII.H. 

Født: Dine Larsine Svendsen, 2. februar 1902, Fjeldsø Sogn, Rinds Herred, Viborg Amt som datter af Svend Svendsen og Andersine Andersen

Død: 8. juli 1985, Viborg Sygehus

Begravet: Daugbjerg Kirkegård

Gift 24/10-1927 med Kresten Olesen Søgaard, Kornmod Kirke

 

Bosat: Sejbækvej 29, Daugbjerg, 8800 Viborg.
Dina Larsine Svendsen gik i Lovens Skole ved Hvalpsund. Hun kom ud at tjene, da hun var 10 år, kort tid efter moderens død. Hun har altid tjent på landet og har måttet hjælpe til både ude og inde.
Hun har haft plads forskellige steder, bla. på Kaldal, i V. Hvalpsund, i Troelstrup ved Møldrup, på Overgård i Lovens, i Svoldrup ved Farsø, i Østrup og Løgstør, samt på Sejlbækgård, som da ejedes af hendes farbror. Ved ægteparrets guldbryllup skrev avisen bl.a.:
“Dina er født og opvokset i Fjeldsø, men kom allerede som 11-årig ud at tjene, indtil hun i 1927 blev gift med Kresten. De har begge med stor flid oparbejdet en lille gård derude. Det er Krestens barndomshjem, som de overtog ved giftermålet. Den var da på 17 tdr, land. Ved salget til den ældste søn var der 41 tdr, land. Når Kresten enten arbejdede i mosen eller kørte mælk til mejeriet, passede Dina bedriften med stor dygtighed. Sidste sommer var de to ældre mennesker en tur i Amerika, en tur de aldrig glemmer.”

 


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

1. Ole Olesen Søgaard
2. Olga Søgaard Jensen
3. Svend Aage Olesen Søgaard

 
Status

Senest opdateret d. 14. august 2014 af Svend Aage Søgaard

Del på Facebook