DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Anni Jensen og Karl Herman Riess

Karl Hermann Riess

 VII.J.5. 

Født: Karl Hermann Riess, 9. september 1933, Stursbøl, Oksenvad Sogn, Gram Herred, Haderslev Amt som søn af Karl Wilhelm Riess og Elsabe Katrine Gormsen

Gift 08/09-1956 med Anni Jensen, Viborg

 

Bosat: Strandgården, Loddenhøjvej 151, Barsmark, 6200 Åbenrå.
Karl Herman Riess gik i skole i Haderslev. 1948-1952 udlærtes han som bygningsmaler i Haderslev og fortsatte derefter som svend, til han indkaldtes til militærtjeneste ved 3. regiment i Aalborg fra 2. november 1953 til 5. maj 1955, en tid var han med Den Danske Brigade i Tyskland.
Efter hjemsendelsen var han beskæftiget som bygningsmaler ved Søren Laursen & Søn, Viborg.
Sommeren 1957 flyttede familien til Øster Tørslev, hvor han drev egen malerforretning til oktober 1961, den sidste tid som autolakerer. Han fik nu ansættelse som mester ved autolakering på Tved Karosserifabrik ved Svendborg og var her til oktober 1962, da de flyttede til Haderslev. Her arbejdede han som autolakeremester for firmaet Henriksen & Schrøder, Domi, Haderslev, til 1968, derefter ved Opel-forhandleren i Åbenrå til oktober 1969, da han måtte holde op på grund af sygdom.
I sommeren 1968 havde de købt en nedlagt landbrugsejendom i Barsmark, hvor jorden var udstykket til sommerhuse, da lægen nu rådede Karl Herman Riess til at flytte ud til vandet for at kunne få frisk luft, begyndte han med hjælp fra venner og familie at sætte de medtagne bygninger i stand, så de kunne flytte ind i sommeren 1970.
Af hensyn til mandens sygdom blev Anni Jensen nødt til at sige sit arbejde op, familien levede af den sygeløn som Karl Herman Riess fik. Han afslog at søge invalidepension, selv om en socialrådgiver ville have ham til det. Med et lån fra revalideringen fik de åbnet en pølsekiosk uden for gården i Barsmark og siden blev det til et cafeteria.
I 1972 forpagtede de Løjt Kirkeby Forsamlingshus, samtidig fik de leverancen af mad til pensionister i den nordlige del af Åbenrå Kommune, senere også for Rødekro Kommune samt til 2 plejehjem i Åbenrå, denne leverance havde de til 1975.
De leverede i de år dagligt varm mad ud af huset til ca. 100 personer, 2 biler kørte ud med maden. I 1975 blev den gamle kørelo omdannet til restauration, så der nu var plads til ca. 130 gæster til spisning.
Forretningen drives nu som sommerrestauration, om vinteren bruges lokalerne til selskabelige sammenkomster.

 


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

a. Elsabeth Katharine Riess
b. Karl Martin Riess
c. Anders Riess
d. Michael Riess
e. Christian Riess

 
Status

Senest opdateret d. 16. juni 2003 af Dansk Slægtshist.

Del på Facebook